Back to homepage

EMS - ELEKTRONISK MUSKELSTIMULERING

(11)

EMS - ELEKTRONISK MUSKELSTIMULERING

EMS

EMS (eller elektronisk muskelstimulering, som forkortelsen står for) er, til tross for den futuristiske betegnelsen, en velprøvd og allment anerkjent teknikk innenfor idrettsmedisinen. Utstyret som brukes for å utføre EMS blir vanligvis kalt tens-maskin eller tens-apparat.

Muskelstimulator som fungerer

EMS går ut på å feste elektroder i anbefalt mønster på den ønskede muskelen. Deretter sender elektrodene ut elektriske impulser i ønsket intensitet for å skape kontrollerte muskelkontraksjoner.

Hvorfor bruke tens?

Elektrisk muskelstimulering ved hjelp av tens-teknikk har flere fordeler og bruksområder. I idretten brukes det dels med tanke på rehabilitering, men også for å påskynde restitusjonen og forbedre prestasjonsevnen. I helsevesenet brukes metoden for å lindre smerte, forbedre blodsirkulasjonen og øke bevegeligheten.

EMS som treningsforsterker

I senere tid har EMS blitt populært som tillegg til tradisjonell trening for å forsterke effekten og oppnå bedre resultater. Ved å tilføye elektrisk muskelstimulering til øvelser eller treningsøkter, aktiveres muskelen på et dypere plan – noe som i praksis innebærer at du oppnår bedre effekt på kortere tid.

Eksempler på bruksområder for EMS

Hvis du vurderer å kjøpe et tens-apparat, kan du forvente deg et allsidig hjelpemiddel med en rekke bruksområder. EMS kan f.eks. brukes til å trene rygg-, mage- og armmuskulatur – men også til å eliminere muskulær ubalanse og fjerne hemmende muskelspenninger. Med riktig håndtering kan en tens-maskin også brukes til å gi seg selv massasje og for smertelindring i forbindelse med bl.a. menstruasjonssmerter, prolaps og hekseskudd.
back to top
Top

Vi bruker informasjonskapsler (”cookies\\ Personvern and Generelle vilkår

Shopping cart

×