Telt Test 2021 – Velg riktig telt til din tur

Riktig størrelse?

Det første du bør finne ut av er hvor mange som skal bruke teltet. Et vanlig tremannstelt vil som regel være i overkant tungt for én person alene, men hvis man er en familie med barn, eller en liten vennegjeng, er det hyggelig å kunne sitte under samme tak om kvelden.

Vekt kontra plass? 

Størrelsen på teltene oppgis ut fra hvor mange som skal sove i dem, men ikke ut fra hvor mange som sover komfortabelt i dem. Et kompakt tomannstelt kan bli trangt for to voksne menn, spesielt når forteltet (rommet utenfor innerteltet) fylles med ryggsekker, sko og sokker til tørk. Da kan et romsligere tremannstelt bidra til bedre plass, bedre søvn og bedre stemning.

Men det vil også veie mer, noe du bør vurdere nøye hvis du skal gå langt. En kilo ekstra er ikke rare greia hvis du skal gå to timer fra bilen, overnatte og hjem igjen neste dag, men hvis du skal krysse Hardangervidda, kommer du nok til å sette pris på å slippe den. 

Kuppel eller tunnel? 

Når du har funnet ut hvor mange som skal sove i teltet, og hvor mye du eller dere er villig til å bære, må du velge om du skal ha et kuppeltelt eller et tunneltelt.

Beste telt for én til to 

Selv om du vet du kommer til å telte alene, er det verdt å vurdere telt beregnet for to personer. Da har du litt ekstra boltreplass til sekken og/eller hunden når du er alene på tur, men du har fortsatt muligheten til å invitere med deg noen på date i det fri.

Beste telt for to til tre 

De fleste tremannstelt vil være komfortable for to voksne (og kanskje en hund), men trange for tre voksne. Hvis dere er tre eller flere voksne som skal på tur sammen, kan det derfor være lurt å vurdere noen av de større familieteltene vi trekker frem lengre ned, eller fordele dere på flere telt.  

Beste familietelt /Popup-telt

Hvis man er større vennegrupper på tur, kan det gi mening å dra med flere mindre telt, og kanskje lage et fellesområde ute under en tarp. Men når man er på familieturer med barn er det hyggelig å samle alle under samme tak, særlig hvis du må vente ut formiddagsregnet med kortspill og Donald-blad.  

Dagtur Telt hengekøye

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hold deg oppdatert
Register now to get updates on promotions and coupons

Vi bruker informasjonskapsler (”cookies\\ Personvern and Generelle vilkår

Shopping cart

×